Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή
Εκπομπή Φάκελοι στον ΣΚΑΙ
Κι όμως υπάρχουν τόσα κοινά!!! Μεγάλη ομοιότητα και στην καταστροφή αλλά και στον λόγο που λειτουργούν ακόμα. Βέβαια, εκεί οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα και το θέμα συζητήθηκε από τα Μ.Μ.Ε.
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008
Λατομεία...εδώ, εκεί, παραπέρα....η ίδια ιστορία!
Το επόμενο κείμενο είναι από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ και αφορά τα λατομεία Μαρκόπουλου...Μήπως τελικά έχουμε περισσότερα κοινά από όσα φανταζόμαστε?
Λατομεία: Αθρόα συμμετοχή
Aνυπολόγιστες οι καταστροφές από τα λατομεία
Την Κυριακή το μεσημέρι οι υπογραφές των πολιτών και των φορέων είχαν ξεπεράσει τις 10.700, και ο αριθμός των υπογραφών συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...
Όπως αποδείχθηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές, που ξεκίνησαν από χωματερή των λατομείων και παραλίγο να κατακάψουν την κοινότητα Κουβαρά, τα λατομεία είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι η κάμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε στο Χονι Λιάγκι και κατέγραψε τις εκτεταμένες ζημιές που έχει υποστεί το προϊστορικό σπήλαιο, εξαιτίας της λειτουργίας των λατομείων.
Αρχαιολόγοι της εφορίας σπηλαιολογίας είχαν προειδοποιήσει τους αρμόδιους εδώ και δεκαετίες για τον κίνδυνο που διατρέχει το σπήλαιο από τις ισχυρές εκρήξεις στα λατομεία, ωστόσο οι προειδοποιήσεις τους αγνοήθηκαν.
Όμως τα λατομεία Μαρκόπουλου είναι επικίνδυνα και για την υγεία: έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Αττικής, καθώς η σκόνη που μεταφέρεται σε όλη την Αθήνα μέσω του αέρα, περιέχει καρκινογόνες ουσίες.
Συγκεκριμένα, οι λατομικές εργασίες απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα, μέσω της σκόνης, πυρίτιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και πνευμονοκονίαση.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν ο άνθρωπος εισπνέει σκόνη λατομείων, το πυρίτιο προσκολλάται στον πνεύμονα, ο οποίος στην προσπάθεια του να αντιδράσει συρρικνώνεται.
Τα κύρια συμπτώματα της πνευμονοκονίασης, δηλαδή ο βήχας αλλά και η δύσπνοια, μπορεί να επιμένουν για χρόνια πριν φανούν σε ιατρικές εξετάσεις.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Χατζησταύρου επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα για μια τέτοια δραστηριότητα, με αποτέλεσμα μέρος του πληθυσμού να υφίσταται τις συνέπειες αυτών των βλαπτικών παραγόντων.
Και εδώ αρχαία, και εκεί αρχαία?
H λειτουργία των λατομείων Μαρκόπουλου δεν επιβαρύνει μόνο το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά απειλεί και σημαντικές αρχαιότητες στο όρος Μερέντα, που έχει κηρυχθεί από το 1989 ως αρχαιολογικός χώρος.
Σε μικρή απόσταση από τα λατομεία βρίσκεται προϊστορικό σπήλαιο, η είσοδος του οποίου έχει υποστεί φθορές από τη λατομική δραστηριότητα.
Οι αρχαιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους και για το ελληνιστικό φρούριο του 3ου αιώνα π.Χ. που βρίσκεται στην κορυφή του όρους, καθώς το εργοτάξιο των λατομείων βρίσκεται στα 200 μέτρα, παραβιάζοντας τη νομοθεσία.
Πηγή
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008
ΤΑΝΑΓΡΑ
Αντιδράσεις των κατοίκων για το λατομείο
Την έντονη διαμαρτυρία αλλά και την ανησυχία των κατοίκων της Τανάγρας έχει προκαλέσει η λειτουργία του λατομείου εξόρυξης αδρανών υλικών μόλις 100 μέτρα από το χωριό.
Οποιοσδήποτε βρεθεί στην περιοχή μπορεί να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Λατομείου, αφού η σκόνη καλύπτει τα πάντα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, που απειλούν και την ζωή των κατοίκων.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας Χ. Μπλάνας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «Ζητάμε την εφαρμογή του Νόμου, που επιβάλλει την μεταφορά του λατομείου στην Λατομική Ζώνη, ώστε να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η λειτουργία του και το χωριό μας να λυτρωθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή», κάνοντας λόγο για «κωλυσιεργία από όλες τις πλευρές», αφού η καταδικαστική απόφαση του 2000 δεν εφαρμόστηκε λόγω τριτανακοπής της πρώην Δημοτικής Αρχής, που έχει σαν αποτέλεσμα την μη εκδίκαση της στο Εφετείο.
«Η Τανάγρα μαραζώνει και κανείς δεν νοιάζεται» επισημαίνει και ο Χ. Σιαμπάνης, αναφερόμενος στην παράνομη, από το 1993, λειτουργία του λατομείου, η οποία ουδέποτε σταμάτησε, παρά την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες, για κωλυσιεργία, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Νομαρχία – Περιφέρεια), αλλά και στο κράτος, οι νόμοι του οποίου δεν εφαρμόζονται!
Ο εκπαιδευτικός Α. Βούλγαρης επεσήμανε ότι «η Τανάγρα πεθαίνει λόγω του λατομείου και ο νόμος δεν λειτουργεί» και μιλά για τα λιγοστά παιδιά που έχουν μείνει στο σχολείο του λόγω της απομάκρυνσης των κατοίκων από την «υποβαθμισμένη» πλέον περιοχή.
«Τα λατομεία δουλεύουν παράνομα και παρά τις προσπάθειές μας να προστατέψουμε το περιβάλλον, τις περιουσίες μας και την υγεία μας, τίποτα δεν έχει γίνει» δηλώνει και Ν. Μήτσης, συνταξιούχος, αναφερόμενος στην αδιαφορία της πολιτείας.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ
Τα λατομεία άρχισαν να λειτουργούν την δεκαετία του 50, λένε οι κάτοικοι και αργότερα επινοικιάστηκαν στους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι συνεχίζουν τις εξορύξεις παρά το γεγονός ότι «στον ίδιο χώρο δεν επιτρέπεται να λειτουργούν πάνω από 30 χρόνια».
Το θέμα παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη μαζί με την απόφαση της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων για βεβήλωση του σχετικού ιστορικού χώρου αρχαιοτήτων, που απέχει 500 μέτρα από την ζώνη δυναμικής εξόρυξης, όπου ζητείτο η οριστική παύση και απαγόρευση των λατομικών δραστηριοτήτων λόγω μνημειακών φθορών και της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Στερεάς Ελλάδας, που επίσης δεν εγκρίνει την παράταση της μίσθωσης του λατομείου για λόγους προστασίας της αρχαίας ακρόπολης της Τανάγρας.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, αποφάσισε την παύση λειτουργίας του λατομείου (απόφαση 140/ 2002 ) αλλά ο Δήμος Τανάγρας προσέφυγε κατά της απόφασης (τριτανακοπή) με την αιτιολογία ότι η λατομική επιχείρηση χρωστούσε στον Δήμο τέλη!
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε την αναστολή της απόφασης κι έκτοτε το όλο θέμα βρίσκεται στην αναμονή της εκδίκασης….
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ωστόσο, ούτε ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Παπαθανασίου ούτε και ο νύν Παναγιώτης Κυριάκου αρνούνται τα λεγόμενα των πολιτών. Όμως και οι δύο προτίμησαν την μέση οδό, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την επιχείρηση από τη μια, αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτήν από την άλλη.
«Προχώρησα στην τριτανακοπή και θα το ξανάκανα. Ποιος παίρνει την ευθύνη ν’ αφήσει στον δρόμο 40 εργαζόμενους» δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος, ο οποίος εξηγεί στη συνέχεια, ότι ενήργησε προς όλες τις κατευθύνσεις για την δημιουργία της νέας λατομικής ζώνης, όπως κι έγινε, αλλά στη πίεση προς τους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν για τις περαιτέρω διαδικασίες μετεγκατάστασης…
Το θέμα όμως μεταφέρθηκε στον επόμενο Δήμαρχο Παναγιώτη Κυριάκου, ο οποίος επίσης γνώριζε πολύ καλά το θέμα και τις αντιδράσεις των κατοίκων, όχι όμως και την τριτανακοπή, για την οποία έμαθε, όταν έλαβε την κλήση για να παρευρεθεί στην εκδίκασή της.
Ο κ. Κυριάκου συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, με παρόντες και τους δυο επιχειρηματίες, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία μερικών μηνών, ώστε να προχωρήσουν στη μετεγκατάσταση, την οποία και έλαβαν, εκτός των αιρετών του Δ.Δ Τανάγρας, κι έτσι προέκυψε η δεύτερη τριτανακοπή, το «τρικ» δηλαδή, που δίνει τον απαραίτητο χρόνο.
Η εκδίκαση ήταν να γίνει τον Φλεβάρη του 2008, όμως αναβλήθηκε για τις 7 Ιούνη του ίδιου έτους, όπου επίσης δεν έγινε λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα αυτή να μεταφερθεί για τις 27 Νοέμβρη 2008.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας όμως, πίεσε κι εκείνος άμεσα τους επιχειρηματίες και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του η μεν περιβαλλοντική μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ απομένουν η άδεια δράσης του Δασαρχείου και η υπογραφή σύμβασης με την Περιφέρεια, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες μετεγκατάστασης.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ξεπεράστηκε η «κωλυσιεργία» ή η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο πρώην Δήμαρχος Τανάγρας Σ. Παπαθανασίου: Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή οι επιχειρηματίες δεν είχαν δώσει πλήρη τον φάκελο ή οι υπηρεσίες που τον έλαβαν, άργησαν ή αργούν να διαπιστώσουν την έλλειψη στοιχείων;
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Οι κάτοικοι πάντως έχουν ήδη προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί ακόμη και στα Ανώτατα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια..!!!
«Από την σχετική αλληλογραφία των πολιτών και Δημοσίων απαντητικών εγγράφων από την επίσημη Δημοτική Αρχή συμπεραίνεται ότι απουσιάζει η πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος και είναι δεδομένη και πασιφανής η προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος» τονίζεται στην προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η «προκλητική κοινοποίηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Ν. Ελλάδας, που αναστέλλει την οριστική απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, μέχρις ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της εφέσεως για την άρση απαγόρευσης της εξορυκτικής δραστηριότητας του λατομείου και αδυνατεί σκόπιμα να λάβει ξεκάθαρη θέση, συνηγορώντας ουσιαστικά στην προσωρινή παράταση της παράνομης λειτουργίας μέχρι την έκδοση του τελικού πορίσματος του Εφετείου».
Τονίζεται δε, πως «η μέθοδος αυτή είναι φαινομενικά πολύ έξυπνη, αλλά στην ουσία καταδικαστέα πολιτικά, νομικά και κοινωνικά, και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, την τελευταία δεκαετία, προκειμένου με αυτές τις παρατάσεις αλχημείας να μπορεί να λειτουργεί εννόμως παράνομα σε βάρος πάντα της υγείας των πολιτών»!!!!
Γνώριμες εικόνες από την είσοδο του χωριού!Για πόσο ακόμα?
Πηγή
Σιγά σιγά θα δημοσιεύονται σε αυτό το blog, που δημιουργήθηκε σαν ελεύθερος χώρος έκφρασης και πηγαίας αντίδρασης για το λατομείο της Τανάγρας και άλλα κείμενα.
Αντιδράσεις των κατοίκων για το λατομείο
Την έντονη διαμαρτυρία αλλά και την ανησυχία των κατοίκων της Τανάγρας έχει προκαλέσει η λειτουργία του λατομείου εξόρυξης αδρανών υλικών μόλις 100 μέτρα από το χωριό.
Οποιοσδήποτε βρεθεί στην περιοχή μπορεί να διαπιστώσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Λατομείου, αφού η σκόνη καλύπτει τα πάντα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, που απειλούν και την ζωή των κατοίκων.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τανάγρας Χ. Μπλάνας σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «Ζητάμε την εφαρμογή του Νόμου, που επιβάλλει την μεταφορά του λατομείου στην Λατομική Ζώνη, ώστε να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η λειτουργία του και το χωριό μας να λυτρωθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή», κάνοντας λόγο για «κωλυσιεργία από όλες τις πλευρές», αφού η καταδικαστική απόφαση του 2000 δεν εφαρμόστηκε λόγω τριτανακοπής της πρώην Δημοτικής Αρχής, που έχει σαν αποτέλεσμα την μη εκδίκαση της στο Εφετείο.
«Η Τανάγρα μαραζώνει και κανείς δεν νοιάζεται» επισημαίνει και ο Χ. Σιαμπάνης, αναφερόμενος στην παράνομη, από το 1993, λειτουργία του λατομείου, η οποία ουδέποτε σταμάτησε, παρά την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες, για κωλυσιεργία, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Νομαρχία – Περιφέρεια), αλλά και στο κράτος, οι νόμοι του οποίου δεν εφαρμόζονται!
Ο εκπαιδευτικός Α. Βούλγαρης επεσήμανε ότι «η Τανάγρα πεθαίνει λόγω του λατομείου και ο νόμος δεν λειτουργεί» και μιλά για τα λιγοστά παιδιά που έχουν μείνει στο σχολείο του λόγω της απομάκρυνσης των κατοίκων από την «υποβαθμισμένη» πλέον περιοχή.
«Τα λατομεία δουλεύουν παράνομα και παρά τις προσπάθειές μας να προστατέψουμε το περιβάλλον, τις περιουσίες μας και την υγεία μας, τίποτα δεν έχει γίνει» δηλώνει και Ν. Μήτσης, συνταξιούχος, αναφερόμενος στην αδιαφορία της πολιτείας.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ
Τα λατομεία άρχισαν να λειτουργούν την δεκαετία του 50, λένε οι κάτοικοι και αργότερα επινοικιάστηκαν στους σημερινούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι συνεχίζουν τις εξορύξεις παρά το γεγονός ότι «στον ίδιο χώρο δεν επιτρέπεται να λειτουργούν πάνω από 30 χρόνια».
Το θέμα παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη μαζί με την απόφαση της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων για βεβήλωση του σχετικού ιστορικού χώρου αρχαιοτήτων, που απέχει 500 μέτρα από την ζώνη δυναμικής εξόρυξης, όπου ζητείτο η οριστική παύση και απαγόρευση των λατομικών δραστηριοτήτων λόγω μνημειακών φθορών και της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Στερεάς Ελλάδας, που επίσης δεν εγκρίνει την παράταση της μίσθωσης του λατομείου για λόγους προστασίας της αρχαίας ακρόπολης της Τανάγρας.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, αποφάσισε την παύση λειτουργίας του λατομείου (απόφαση 140/ 2002 ) αλλά ο Δήμος Τανάγρας προσέφυγε κατά της απόφασης (τριτανακοπή) με την αιτιολογία ότι η λατομική επιχείρηση χρωστούσε στον Δήμο τέλη!
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε την αναστολή της απόφασης κι έκτοτε το όλο θέμα βρίσκεται στην αναμονή της εκδίκασης….
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ωστόσο, ούτε ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Παπαθανασίου ούτε και ο νύν Παναγιώτης Κυριάκου αρνούνται τα λεγόμενα των πολιτών. Όμως και οι δύο προτίμησαν την μέση οδό, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την επιχείρηση από τη μια, αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτήν από την άλλη.
«Προχώρησα στην τριτανακοπή και θα το ξανάκανα. Ποιος παίρνει την ευθύνη ν’ αφήσει στον δρόμο 40 εργαζόμενους» δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος, ο οποίος εξηγεί στη συνέχεια, ότι ενήργησε προς όλες τις κατευθύνσεις για την δημιουργία της νέας λατομικής ζώνης, όπως κι έγινε, αλλά στη πίεση προς τους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν για τις περαιτέρω διαδικασίες μετεγκατάστασης…
Το θέμα όμως μεταφέρθηκε στον επόμενο Δήμαρχο Παναγιώτη Κυριάκου, ο οποίος επίσης γνώριζε πολύ καλά το θέμα και τις αντιδράσεις των κατοίκων, όχι όμως και την τριτανακοπή, για την οποία έμαθε, όταν έλαβε την κλήση για να παρευρεθεί στην εκδίκασή της.
Ο κ. Κυριάκου συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, με παρόντες και τους δυο επιχειρηματίες, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία μερικών μηνών, ώστε να προχωρήσουν στη μετεγκατάσταση, την οποία και έλαβαν, εκτός των αιρετών του Δ.Δ Τανάγρας, κι έτσι προέκυψε η δεύτερη τριτανακοπή, το «τρικ» δηλαδή, που δίνει τον απαραίτητο χρόνο.
Η εκδίκαση ήταν να γίνει τον Φλεβάρη του 2008, όμως αναβλήθηκε για τις 7 Ιούνη του ίδιου έτους, όπου επίσης δεν έγινε λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα αυτή να μεταφερθεί για τις 27 Νοέμβρη 2008.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας όμως, πίεσε κι εκείνος άμεσα τους επιχειρηματίες και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του η μεν περιβαλλοντική μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ απομένουν η άδεια δράσης του Δασαρχείου και η υπογραφή σύμβασης με την Περιφέρεια, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες μετεγκατάστασης.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ξεπεράστηκε η «κωλυσιεργία» ή η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο πρώην Δήμαρχος Τανάγρας Σ. Παπαθανασίου: Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή οι επιχειρηματίες δεν είχαν δώσει πλήρη τον φάκελο ή οι υπηρεσίες που τον έλαβαν, άργησαν ή αργούν να διαπιστώσουν την έλλειψη στοιχείων;
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Οι κάτοικοι πάντως έχουν ήδη προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί ακόμη και στα Ανώτατα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια..!!!
«Από την σχετική αλληλογραφία των πολιτών και Δημοσίων απαντητικών εγγράφων από την επίσημη Δημοτική Αρχή συμπεραίνεται ότι απουσιάζει η πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος και είναι δεδομένη και πασιφανής η προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος» τονίζεται στην προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η «προκλητική κοινοποίηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Ν. Ελλάδας, που αναστέλλει την οριστική απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, μέχρις ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της εφέσεως για την άρση απαγόρευσης της εξορυκτικής δραστηριότητας του λατομείου και αδυνατεί σκόπιμα να λάβει ξεκάθαρη θέση, συνηγορώντας ουσιαστικά στην προσωρινή παράταση της παράνομης λειτουργίας μέχρι την έκδοση του τελικού πορίσματος του Εφετείου».
Τονίζεται δε, πως «η μέθοδος αυτή είναι φαινομενικά πολύ έξυπνη, αλλά στην ουσία καταδικαστέα πολιτικά, νομικά και κοινωνικά, και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, την τελευταία δεκαετία, προκειμένου με αυτές τις παρατάσεις αλχημείας να μπορεί να λειτουργεί εννόμως παράνομα σε βάρος πάντα της υγείας των πολιτών»!!!!
Γνώριμες εικόνες από την είσοδο του χωριού!Για πόσο ακόμα?
Πηγή
Σιγά σιγά θα δημοσιεύονται σε αυτό το blog, που δημιουργήθηκε σαν ελεύθερος χώρος έκφρασης και πηγαίας αντίδρασης για το λατομείο της Τανάγρας και άλλα κείμενα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)