Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Η 2η οικολογική καταστροφή μετά τον Ασωπό τα Λατομεία σύμφωνα με τους κατοίκους του Αγίου Θωμά

Η 2η οικολογική καταστροφή της περιοχής μας.

Η 2η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της περιοχής μας, μετά τη μόλυνση του Ασωπού συντελείται εδώ και χρόνια δίπλα στο χωριό Τανάγρα από τα παρακείμενα λατομεία.
Η προσπάθεια των κατοίκων για απομάκρυνση και μεταφορά τους σε λατομική περιοχή προσκρούει σε δικανίστικα τερτίπια, που δυστυχώς συμμερίζονται και οι δημοτικές αρχές (πρώην και νυν).

Διαβάστε για τον αγώνα και την αγωνία των κατοίκων του χωριού latomeiatanagras.blogspot.com, που κανονικά θα έπρεπε να είναι αγώνας και αγωνία όλων των χωριών της Ταναγραικής γης.

Άραγε τι περιμένει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν επεμβαίνει ούτε αυτή τη τελευταία ώρα; Την πλήρη αλλοίωση του τοπογραφικού ανάγλυφου;

Για τους κατοίκους, ούτε λόγος. Η σκόνη που εισπνέουν κάθε μέρα, φαίνεται πως συμβάλει στη 'θεραπεία' αρκετών ασθενειών.



Διαβάστε περισσότερα στο blog του Αγίου Θωμά

http://agiosthomas.blogspot.com/2009/01/2.html

Έγκλημα διαρκείας στον Ασωπό



Στην αρχαιότητα οι Πλαταιείς τον θεοποίησαν και τον αναγνώριζαν ως βασιλιά με καταγωγή από τον Κιθαιρώνα. Και όχι άδικα. Για αιώνες ο Ασωπός υπήρξε το βασικό συστατικό στοιχείο για τη επιβίωση ανθρώπων και ζωών, δίνοντας ζωή στον κάμπο και εισόδημα στους αγρότες.

Πριν από 40 χρόνια, με ειδικό διάταγμα της χούντας, το ποτάμι έγινε αποδέκτης λυμάτων και μετατράπηκε σε χαβούζα επικίνδυνων τοξικών, που ρέουν σε επιφανειακά και υπόγεια νερά σκοτώνοντας κάθε είδος ζωής. Περισσότερες από 200 βιομηχανίες ενθαρρύνθηκαν από την πολιτεία να απορρίπτουν τόνους υγρών αποβλήτων στον ποταμό Οι αναιμικοί κρατικοί έλεγχοι και τα "αστεία" πρόστιμα μετάλλαξαν τον Ασωπό από υγρότοπο σε βιομηχανική χαβούζα που μολύνει, αργά αλλά σταθερά, τον υδροφόρο ορίζοντα της Αττικής αλλά και τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Θηβαϊκή γη αλλά διακινούνται σε όλη την ελληνική αγορά ...

Σήμερα, με την ανοχή της Πολιτείας και την ενοχή ορισμένων ανθρώπων, ο Ασωπός είναι ένας νεκρός ποταμός Η ρύπανση του Ασωπού δεν αποτελεί πια μόνο τοπικό περιβαλλοντικό ζήτημα των Οινοφύτων. Η ρύπανση απλώνεται σα δηλητήριο σε όλη την Αττική υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Ήρθε ο καιρός για "ποταμό (αντι)δράσεων" στη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία.


Συνέχεια και υπογραφές ΕΔΩ

Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από
http://www.skai.gr/asopos/sign.php

Δείτε ακόμη την σελίδα

http://asopossos.wordpress.com/

Ασωπός SOS